Hogwarts

Altijd al nieuwsgierig naar Magie geweest? Het Onverklaarbarie en mysteries? Betreed hier de wereld van Harry Potter, maar dan wel op jou manier
 
PortalPortal  IndexIndex  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel
 

 Apologetic Talk

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Hermelien

Hermelien

Aantal berichten : 35
Punten : 3278
Registratiedatum : 06-11-10
Leeftijd : 23
Woonplaats : In de reflectie van jouw bril.

Hogwarts
Afdeling: Griffoendor
Leeftijd: 14
Partner:

Apologetic Talk Empty
BerichtOnderwerp: Apologetic Talk   Apologetic Talk Icon_minitime1wo nov 24, 2010 5:09 pm


Hermelien kwam terug bij Toverdranken, en zag dat alle leerlingen vertrokken waren, behalve de leerling met de verschroeide arm. En Sneep natuurlijk. Ze zette het flesje neer, hoorde van Sneep dat deze les uitgesteld was, en glimlachte verontschuldigend naar het arme meisje. Daarna pakte ze haar boeken, stopte ze in haar tas, en liep rustig het lokaal uit. Bij de trappen twijfelde ze even, maar ze had tegen Owen gezegd dat in de Grote Zaal elkaar weer tegen zouden komen, dus besloot ze daar maar heen te gaan. Als hij niet komt kun je natuurlijk altijd nog even vooruitwerken voor verweer tegen zwarte kunsten. Ze glimlachte in zichzelf, ze liep al bijna een trimester voor. Langzaam nam ze de bewegende trappen, ze had geen zin om met deze zware tas snel te gaan lopen. Toen ze in de Grote zaal aankwam zag ze dat Owen er nog niet was. Ze liep naar de Griffoendor tafel, waar verder weinig mensen zaten. Ze pakte een glas met iets wat er als vruchtensap uitzag, en ging zitten. Ze legde haar tas naast zich neer en haalde haar boeken eruit. Ze bladerde eerst wat rond in het volgende hoofstuk dat ze van plan was te maken, om zich een beetje vooruit te oriënteren. Ze wist al wat het onderwerp was, en ze vond het niet moeilijk. Na wat rommelen in haar tas kwam er een oud, stoffig, bladgroen boek uit. Verweer tegen verlammingsspreuken - U. G. Piñot Het kwam niet geheel overeen met het hoofdstuk wat ze ging maken, maar er stonden veel dingen in die ze goed kon gebruiken. Ijverig begon ze te schrijven, af en toe bladerend in het groene boek. Na de eerste paragraaf, nam ze een slok drinken en keek rond, hopend Owen te zien. Hij zou toch wel komen? Maar misschien neemt hij de trappen niet zo snel, gezien hij blind is... Ze keek weer in haar boek, verder lezend wat de volgende vraag was.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Owen

Owen

Aantal berichten : 14
Punten : 3243
Registratiedatum : 20-11-10
Leeftijd : 22
Woonplaats : Hagrid's Rainbow =D

Hogwarts
Afdeling: Huffelpuf
Leeftijd: 16
Partner: You can't hurry love..

Apologetic Talk Empty
BerichtOnderwerp: Re: Apologetic Talk   Apologetic Talk Icon_minitime1wo nov 24, 2010 7:54 pm

Moeizaam gleed Owen's hand langs de warrige en ingewikkelde trapleuning, die rondjes maakte en soms zelfs bewogen. Met zijn stok in de andere hand, die bijna overbelast raakte vanwege de vele trillingen, wist hij gelukkig nog net zijn weg te vinden. Misschien moest hij maar eens een nieuwe kopen, deze had hij inmiddels al weer drie jaar. Aan alle spullen komen een einde. Toen hij dan eindelijk in de Grote Zaal was, zocht hij naar een bevestiging of Hermelien er al was. Met zijn stok voor zich uit tikkend, ging hij de zaal door, en uiteindelijk ging hij maar gewoon op een bankje in een hoek zitten. Als Hermelien er al was, kon ze op hem aflopen. Dat was wel vervelend, als je bevriend wou zijn met Owen, moest je je er wel aan aanpassen dat hij blind was. Hij slaakte een zuchtje en staarde, zoals altijd, maar een beetje voor zich uit. Een leven zonder zicht kon ook heel mooi zijn, maar hij miste soms wel de kleuren. Nu leek alles een beetje depressief, gelukkig wist hij wel beter. Zijn gedachten zaten wél vol kleur, niet letterlijk natuurlijk, maar hij was daarin altijd nog best een optimist geweest. Hij opende zijn rugzak en wist er zijn toverstok uit te graaien. Met zijn vingers voelde hij even aan de gladgeslepen rand, het was prachtig hout van een speciale boom, niet dat het veel uitmaakte, maar omdat hij het van zijn moeder had gekregen had het toch wel een soort betekenis. Hij had er een 'gevoel' bij. Rustig ademde hij uit en stopte zijn toverstok weer terug. Een beetje onderuit gezakt zat hij zo geduldig te wachten op Hermelien. Wat moest ze nou eigenlijk wegbrengen? Waarschijnlijk had het iets met toverdranken te maken, daar kwamen wel vaker ongelukjes voor. Nou ja, ongelukjes... Als ervaren student had hij ook wel meegemaakt dat er ergere 'ongelukjes' waren gebeurt. Iemand had zelfs een keer een hand verloren, maar op één of andere manier had diegene hem weer teruggevonden in een doos, een dag later. Best wel smerig eigenlijk. Owen zag het nog weer zo voor zich; die klasgenoot die zijn hand grijnzend in het blauwe spul duwde. Tenminste, zo zag het er uit in zijn verbeelding. Je verbeelding... Daar zaten leuke kanten en vervelende kanten aan. Maar bij iedere persoon die hij kende, had hij wel ongeveer een beeld. Die van Vato zag er wat minder prettig uit. Owen lachte even in zichzelf bij de gedachte, waarschijnlijk zag die jongen er in het echt uit als een engeltje.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Hermelien

Hermelien

Aantal berichten : 35
Punten : 3278
Registratiedatum : 06-11-10
Leeftijd : 23
Woonplaats : In de reflectie van jouw bril.

Hogwarts
Afdeling: Griffoendor
Leeftijd: 14
Partner:

Apologetic Talk Empty
BerichtOnderwerp: Re: Apologetic Talk   Apologetic Talk Icon_minitime1do nov 25, 2010 10:29 pm

Na nog een vraag keek ze nogmaals rond. Waar blijft hij nou? Ze stond op, en ineens zag ze hem verderop zitten, alleen. Een kleine glimlach vormde zich rond haar lippen. Ze pakte haar spullen bij elkaar en propte ze in haar tas. Nonchalant hing ze die over haar schouder en liep op hem af. Op een paar meter afstand bleef ze even staan. 'Owen.' Zei ze, als begroeting, daarna liep ze door en ging op een meter afstand van hem zitten, niet willend hem te laten schrikken. Ze legde haar tas naast haar neer, en toen vertrok haar gezicht naar iets wat bijna een pruillip was. 'Sorry... van daarstraks. Ik rende zo snel de trap op, ik moest iets halen voor iemand die zijn arm verschroeid had. Ze had haar huiswerk niet goed gedaan, dan krijg je dat soort dingen.' Voegde ze er geïrriteerd aan toe. Zó veel werk was het toch niet? Ze had het hoofdstuk al máánden geleden gemaakt. 'Heb ik je pijn gedaan? Nee toch?' Nog even bezorgd keek ze naar zijn wang, waar het er nog steeds lelijk uit zag. 'Of heeft iemand anders dat gedaan? Of heb je ruzie gehad met je toverstok?' Voegde er droogjes aan toe, Ron liep wel vaker zo rond, met blauwe plekken, scheve vingers of paarse oren. Niks bijzonders. Ze glimlachte even bij het idee.


[Geen inspiratie, ><]
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
Apologetic Talk Empty
BerichtOnderwerp: Re: Apologetic Talk   Apologetic Talk Icon_minitime1

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Apologetic Talk
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Hogwarts :: Zweinstein :: Grote Zaal-
Ga naar: